Bungalov Ev Fiyatları
Bungalov Ev Fiyatları, evin metrekaresine, iç dekorasyonunda kullanılan yapı malzemelerine göre değişmektedir. Günümüz fiyatlarında, ortalama ahşap bungalov ev metrekare fiyatları çok değişkendir. Bungalov evlerin fiyatlarını belirleyen unsurlar hakkında konuşalım.
Bungalov Ev Fiyatları
Bungalov evlerin bu denli tercih edilmeye başlanmasının en büyük nedenleri pandeminin hayatımıza kattığı doğaya dönüş akımı ve getirdiği ekonomik zorluklardır. Betonarme yapıların fiyatlarının giderek artması nedeniyle beton, çelik yapılara kıyasla nispeten ekonomik olan Bungalov Ev Fiyatları insanların konut alımı yaparken bu yapı türünü tercih etmesine neden olmaktadır.
Bungalov evler, sağladığı ergonomi, rahatlık, işlevsellik ve fiyat avantajları nedeniyle tercih edilmektedirler. Bunlara ek olarak bungalov evlerin birçok avantajı bulunmaktadır. Bahsi geçen bu faydalar beraberinde ev fiyatlarını arttıran, belirleyen detaylar olmaktadır. Hareketlilik için uygundurlar.
Bungalovlarda çoğunlukla merdiven bulunmadığından, sınırlanmış hareketi olan insanlar için hareket basitliği sunarlar. Merdivensiz dizayn, merdivenle alakalı kazalardan çekinmek talip ufak çocuklu ev sahipleri için de faydalıdır.
Daha basit rutin bakım. Bungalov ev çatıları yere daha yakındır, daha alçaktadırlar, bu dahi olukları ve başka mimari tadilatları temizlemek için daha basit erişilebilir duruma getirir. Daha çok gizlilik sunabilirler. Bungalovlar çoğunlukla varoş mahallelerinde büyük arazilerde inşa edilmiştir. Bu ilave Aralık, ev sahiplerine yığılmış kent konutlarından çok daha çok gizlilik sağlar. Birçok bungalov ev sahibi, mahremiyeti çoğaltmak için alçak arazinin çevresine çalılıklar ve başka yeşillikler yerleştirir.
Betonarmeye kıyasla avantaj ve dezavantajları bulunan bungalov tipi evlerin eksik yönleri, betonarme evler ile arasındaki fiyat farkını ortaya koymaktadır. Bungalov yapıların pek çok yararı olsa dahi, bahsi geçen eksileri dolayısıyla betonarmeye kıyasla ekonomik yapı türleridir. Bungalov evlerde, yeterli oda ayrımı yok. Tüm odalar tıpkı katta yer aldığından, hayat alanları ve yatak odaları arasında bir fark meydana getirmek zor olur. Alçak çatısı ve dar iç duvarları ile ses, bu tarz konutlar süresince süratle hareket eder. Artan gümbürtü seviyeleri ile kafaya çıkmak, ufak çocuklu aileler yahut zıt programlara sahip sakinler için zor olur.
Bungalov tarzı evlerde, güvenlik eksikliği bulunmaktadır. Bungalovlar düşük katlı konutlardır, bu dahi pencerelere kolaylıkla erişilebileceği manasına gelir. Bu emniyet eksikliği, birtakım sakinler için, bilhassa yaz aylarında, fazlası havalandırma için pencerelerini açılmış bıraktığında mühim bir kaygı kaynağı olur. Boyut bir problem olur. Ailelerini genişletmek için plan ev sahibi geleneksel bir ev sağlayabilir, daha çok oda ve daha büyük bir hayat kısmı lazım olur.