Bungalov Ev Nedir?
Bungalov Nedir? Bu da bungalov evlere ilişkin en çok merak edilen soruların başında geliyor.
Bungalov, genellikle tek katlı ve tek bir yapıya sahip olan, genellikle doğada huzurlu bir ortamda yer alan küçük ve sevimli bir ev tipidir. Bungalov evler, çoğunlukla ahşap veya taş gibi doğal malzemelerden yapılmış olup, genellikle büyük bahçeler veya ormanlık alanlar içinde yer alırlar.
İçindekiler
Neden Bungalov Denir?
Bungalov en nedir demeden neden bungalov denir onu inceleyelim. Bungalov terimi bangla kelimesinden türetilmiştir. (Bengal anlamına gelir) ve eliptik olarak Bengal tarzında bir ev anlamında kullanılır.
Bungalov Ne Demek?
- Genel olarak tahtadan ve benzeri hafif bir yapı gerecinden yapılmış, deniz kıyısında ya da kırda kurulmuş tek katlı, küçük ev.
- Bir bungalov, tek katlı veya eğimli bir çatıya yerleştirilmiş ikinci bir kata sahip olan ve geniş verandalarla çevrili olabilen küçük bir ev veya kır evidir. İngiltere’de bungalov olarak sınıflandırılan ilk ev 1869’da inşa edildi.
Bungalov Evlerin Tasarımları Nasıldır?
Ahşap ve taş gibi doğal malzemeler, bungalov evlerin doğal çevre ile uyumlu olmasını sağlar. Bungalov evlerin dış cephesi, genellikle doğal ahşap kaplamalar veya taş duvarlar ile kaplanmıştır. İç mekanlar ise sıcak ve doğal renkler kullanılarak dekore edilir, ahşap zeminler ve tavanlar, doğayla iç içe bir atmosfer yaratır. Bungalov evlerin iç tasarımı, genellikle minimalist bir anlayışa sahiptir.
Az eşya ile kullanışlı ve rahat bir yaşam alanı elde edilir. Doğal malzemelerin kullanıldığı mobilyalar, sıcak ve doğal bir hava yaratır. Bungalov evlerde, genellikle büyük pencereler sayesinde doğal ışığın içeriye girmesi sağlanır ve manzara keyfini çıkarabilirsiniz. Açık teraslar ise dinlenmek, doğanın tadını çıkarmak ve sosyal alanlar oluşturmak için ideal bir mekandır.
Bungalov Evin Özellikleri
Belirli bungalov mimarisi türleri estetik açıdan biraz farklılık gösterebilirken, geleneksel American Craftsman bungalov tarzı evler, şu gibi özelliklerde:
- Küçük boyutlular: Bir bungalov ev genellikle küçük, tek katlı bir evdir. Ancak eğimli çatısının üzerine ikinci bir kat (veya yarım kat) yapılabilir. Yatak odaları genellikle zemin katta yer alır ve oturma odası planın merkezinde yer alır.
- Dengeli bir mimarileri var: Bir bungalovun ön cephesi simetrik olmak zorunda değildir, ancak genellikle dengeli oranlar sunar. Klasik bir bungalovun tipik olarak açık ve genellikle kare veya konik olan kalın destek sütunlarına sahiptir.
- Açık kat planları: Bungalovlar tipik olarak küçük metrekarelere ve minimum depolama alanına sahiptir. Bungalov tarzı konut planlarında genellikle koridorlar yerine doğrudan birbirine bağlanan odalar bulunur.
- Saçaklı geniş ön veranda: Bungalovun en belirgin özelliklerinden biri, tipik olarak dik eğimli bir çatı ile örtülen verandalarıdır.
- Çok sayıda pencere: Geleneksel bungalovlarda genellikle çift asılı veya tek asılı pencereler bulunur. Bununla birlikte, modern Zanaatkar tarzı bungalovlarda kanatlı pencereler veya büyük bir cumbalı pencere bulunabilir.
- Yeni nesil bungalovlarda havuz ve jakuzi: Tatil amaçlı yeni nesil bungalovlarda, daha kalabalık konaklama imkanının yanı sıra, ısıtmalı havuz, bungalova özel normal havuz ve dış alan jakuzisi gibi çeşitli konfor seçenekleri de bulunuyor.
Bungalov Ev Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Kendinize ait bir bungalov ev inşa etmek isterseniz ilk olarak bunun için alanınızı belirlemeniz gerekiyor. Hemen ardından gerekli izinlerin alınması ve bungalov evin tasarlanması gerekli. Hazır bir plandan yola çıkmak isterseniz yüzlerce farklı bungalov eve ulaşmanız mümkün. Bunlar arasından seçiminizi yaparak işlemlere başlayabilirsiniz.
Evin yapımı sırasında kullanılan ahşaba ek olarak çok sayıda malzemeye gereksinim duyulur. Evlerin inşasına başlanmadan önce bu malzemelerin hazır hale getirilmesi oldukça önemlidir. Bungalov evlerin inşası için gerekli olan malzemeler;
- OSB, Shingle çatı, ısı ve su yalıtım malzemeleri,
- Ahşap dış cephe koruyucuları,
- Dış ve iç cephe için dekoratif boya,
- Bina için elektrik ve su tesisatları,
- Ahşap zemin, ahşap kapılar ve pencereler, şeklinde sıralanabilmektedir.